Ponedeljkovo popoldne je bilo rezervirano za kuhanje marmelade iz drnulj (
Cornus mas). Nabrane so bile nekje na Krasu. Letos so grmi polni raznovrstnih plodov. Le češmina ni bilo, nikjer. Kuhanje marmelade je zamudno delo, a je potem izdelek toliko bolj slasten. Danes bom izdelala nalepke za kozarčke in vam potem pokazala še končni izdelek. Tokrat pa le postopek - spodaj na sliki.
1-drnulje v vsej svoji lepoti2-stresemo jih v lonec in jih pokuhamo3-pokuhane drnulje, ki jih damo v pasirko4-kaša iz drnulj - olupki se še čutijo - dodamo sladkor ali med; tokrat 1:0,5 in kuhamo ca. 20 minut; napolnimo kozarce in zapremo5-kar je ostalo pri pasiranju-koščiceFotko marmelade v lončku pa objavim v kratkem. Slastno, slastno! Mmm...
No comments:
Post a Comment