Wednesday, September 19, 2007

Dan v rdečem

Ponedeljkovo popoldne je bilo rezervirano za kuhanje marmelade iz drnulj (Cornus mas). Nabrane so bile nekje na Krasu. Letos so grmi polni raznovrstnih plodov. Le češmina ni bilo, nikjer. Kuhanje marmelade je zamudno delo, a je potem izdelek toliko bolj slasten. Danes bom izdelala nalepke za kozarčke in vam potem pokazala še končni izdelek. Tokrat pa le postopek - spodaj na sliki.
1-drnulje v vsej svoji lepoti
2-stresemo jih v lonec in jih pokuhamo
3-pokuhane drnulje, ki jih damo v pasirko
4-kaša iz drnulj - olupki se še čutijo - dodamo sladkor ali med; tokrat 1:0,5 in kuhamo ca. 20 minut; napolnimo kozarce in zapremo
5-kar je ostalo pri pasiranju-koščice

Fotko marmelade v lončku pa objavim v kratkem. Slastno, slastno! Mmm...

No comments: